Dala-Floda Värdshus  
 
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Samarbetspartners   Krav   Våra miljömål   Värdshusets historia

VÅRA MILJÖMÅL
Se Vår miljö- och kvalitetsplan

 

 
 

 Hotellet

Konferenslokal

Dala-Floda Värdshus Svanen-certifierad 2000-2016
Värdshuset har sedan länge varit en plats med miljötänkt i fokus, med ekologiska råvaror och miljöcertifierat både KRAV och Svanen.

Genom 16 års medverkan i Svanen har vi lärt oss en metod att arbeta med att minimera verksamhetens miljöpåverkan.

Vi jobbar kontinuerligt med att förbättra miljöåtgärder såsom avfalls-sortering, att minska energi- och vattenförbrukning, att välja miljömärkta rengöringsmedel och att använda närproducerade och ekologiskt odlade råvaror. Därutöver finns ett socialt ansvarstagande genom kommunikation och samverkan med gäster och andra intressenter.

Intill restaurangen har vi en källsortering för plast, papper, kartong, glas, metall, lampor, batterier och kompost. På rummen har vi sedan sommaren 2017 ett mindre sopkärl för plast, kompost och övrigt. Det fungerar ganska bra.

En miljöcertifiering för ett hotell- och konferensanläggning innebär ett stöd för hur man strategiskt kan gå tillväga med sitt miljöarbete samt hur man kan organisera både det teoretiska och det praktiska arbetet. Dessutom lär man sig mycket om miljöarbete, ett sätt att tänka och inspireras till att hålla sig uppdaterad.