Dala-Floda Värdshus  
 
Bild: Far Away Adventure
 
  Värdshuset Mat & Logi & Paket Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Dala-Floda   Ekoturism   Kurser/Resor  

Aktiviteter på Värdshuset
Följande aktiviteter kan passa till konferensen, ett sällskap eller familjen

NaturupplevelseBaka i vedeldad ugn Curlinginstruktion Kajakpaddling i älven Slädtur med häst
Tillaga egen måltid
Teambuilding
Trädgårdsvisning
Trädgårdsföreläsning
Vinprovning av våra naturliga viner "Värdshuset 100 år”

Eller efter önskemål....

Länk Skating Dala-Floda

 

 


 

  

 


Konstnärer i trädgården

Kolmila vid Kvarna

dest i trädgården

Ruggiga Valborrar

Utgå från Värdshuset
Paddla, vandra, forsränning, yoga eller bara njut av närheten till naturen
Vår- och sommartid finns mycket att upptäcka i Dala-Floda, se knapp "Dala-Floda". På Värdshuset kan Du koppla av i skuggan av lärkträdet eller läppja på ett glas flädersaft på utekaféets terrass! Njut av örterna i kryddträdgården eller boka en trädgårdsvisning.

Flosjöbadet ligger ca 300 m från Värdshuset. Där finns bryggor, en liten sandstrand och ett hopptorn. Här finns även en vacker knuttimrad vedeldad bastu bortom båthusen. Vintertid hålls en vak öppen, här finns inga duschar så ett dopp blir nödvändigt. Härligt och uppfriskande! För boende gäster kan bastun bokas genom Värdshuset.

I Flosjön finns gädda, aborre mm. och inplanterad ädelfisk. Prova fiskelyckan!

Hösten är en underbar tid med promenader, bär- och svampplockning, men även kajakpaddling på Flosjön i våra kajaker. Upptäck bl.a.den underbara natur- och kulturmiljön i Kvarna, Dala-Flodas industriområde från 1600-talet.

Vintern är vacker i Dala-Floda och vi erbjuder olika trevliga paketförslag. Det är avkopplande med skidåkning på Flosjön eller i elljusspår. Sparkturer eller promenader genom vackra byar och broarna över Västerdalälven är härliga och roliga turer. Vi har sparkar Du kan låna. Välj en bok ur biblioteket och läs vid skenet av brasan, spela spel eller bara vara...

På långfärdsskridso kan Du fara på plogad bana runt Flosjön som underhålls av Dala-Floda Skating. Klicka på länk "Skating Dalarna" i vänsterspalten. Då snötillgången är god finns även spårade skidspår till Floberget förbi små skogstjärnar, känns som fjällnatur. Från Värdshuset går vandringsleder till bl.a Floberget där fina fäbodar finns. Vandringen ca 10 km går längs Flosjön, genom skog och förbi kärr och små skogssjöar.

Fest på Värdshuset
Vid högtider som bröllop, födelsedagar, dop mm. kontakta oss så planerar vi något minnesvärt tillsammans.

I Värdshusets matsal och Storstuga med trivsam miljö är det lämpligt för fester upp till ca 50 personer. För större fester dukar vi i Studion, en vacker lokal med utsikt mot Flosjön med plats för ca 60 personer. Plats för umgänge och en bar finns i intilliggande Målarsalen.

Valborre Tradition sista april i Dala-Floda
Valborrar - En tradition i Dala-Floda sedan urminnes tider. Förutom det traditionella Valborgsmässo-firandet med eldar har man även haft valborrar. Valborrar är utklädda personer som ska vara "fulare än trollen", se bild ovan, och för oväsen vid eldarna. Traditionen härstammar från en tid då man trodde på häxor och troll, och de skulle nu inför vår och sommar skrämmas bort. Kom till paketerbjudande sista april. Läs mera Valborrefirande