Dala-Floda Värdshus  
 
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Samarbetspartners   Krav   Våra miljömål   Värdshusets historia

KRAV
Bra miljö
God djuromsorg
God hälsa
Socialt ansvar

KRAV 90 % ekologiskt


Länk till KRAV

 

 

 

 

 

 
Lilly skördar grönsaker
 
Jan-Erik med Rosa vid fäboden
Vårt kök
Köket är KRAV-certifierat vilket innebär att minst 90% av våra råvaror är ekologiska och KRAV-godkända.

Bra miljö: KRAVs regler siktar mot en hållbar produktion. Därför får kemiska bekämpningsmedel, konstgödsel eller genmodifierade organismer (GMO ) inte användas. Att inte använda kemiska bekämpningsmedel bidrar till en ökad mångfald i naturen.

God djuromsorg: Det är också viktigt hur djuren har det. De ska kunna bete sig så naturligt som möjligt. Exempel på detta är att grisarna går ute hela året. De får beta, böka och ta sig gyttjebad. Likaså får hönsen vara ute och äta grönt och picka mask under sommarhalvåret.

God hälsa: Hälsa är en fråga om fysiskt, psykiskt och socialt välbefinnande. För god hälsa behövs bra miljö. Förutom den omedelbara hälsofördelen för lantbrukaren som slipper hantera kemiska bekämpningsmedel kan det öka välbefinnandet att veta att man gör en god sak för miljön genom att äta KRAV-märkt.

Socialt ansvar: En KRAV-godkänd produktion kan bli underkänd om arbetsvillkor och sociala förhållanden vid produktionsplatsen är undermåliga. Tex. Användning av stora mängder kemiska bekämpningsmedel vilket skadar lantarbetare. Ekologiska odlare slipper den risken.