Dala-Floda Värdshus  
 
Härliga höst!
 
  Värdshuset Mat & Logi & Paket Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Resa/Kurser    

Kurser & Trädgårdsresa
Mer info i högerspalten

Forspaddlingskurser 2022 Se Far Away Adventure

Kulningskurser i maj, 7-8 och 21-22 maj

Rosor i broderi, stickat, virkat, sytt och vävt 27.6- -1 juli 2022. FULLBOKAD

 

Skicka förfrågan/boka/anmäl intresse

Eller ring 0241-22050

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Forspaddling med Inka och Amrit

Akvarellmåleri

Tvåändsstickning och Broderi

Agneta kular! Härligt och ursprunget!

Tango i Dala-Floda 4-6 november

Magiska Hildasholm

Linnés Bröllopsstuga

Källslätten bergsmansträdgård med gamla anor

 

 

Kurser
OBS! Kurserna nedan genomfördes 2021, gäller ej 2022.

Forspaddlingskurs i Dala-Floda 2021. Se Far Away Adventure
Med boende och middag på Dala-Floda Värdshus. Vi samarbetar med Inka och Amrit Gurung som båda är duktiga instruktörer. Våga prova en kurs med både naturupplevese och adrenalinkick! Klicka på länken ovan.

Akvarellmåleri 28-30 maj samt 3-6 juni 2021. FULLBOKAT!
Konstnär Ria Roes Schwartz är kursledare för denna fortsättningskurs i akvarellmåleri. Ria är en erfaren pedagog och har även målarkurser i Provence, Gerlesborg och på Lofoten. Hon har haft en mängd utställningar och finns representerad på flera museer. Se mer info: Ria Roes Schwartz

Kursens målsättning är att ge fördjupad kunskap och erfarenhet om akvarellens möjligheter där komposition och bildbyggnad är viktiga hörnstenar. Individuell handledning, gemensamma genomgångar ger nya insikter och upplevelser som bidrar till den egna utvecklingen. Kursen har tillgång till en stor ateljé och om vädret tillåter kommer vi att måla utomhus i det vackra landskapet som omger Värdshuset.

Du bor med helpension på Värdshuset. Det innebär frukost, 2 fika med hembakat, lunch och middag varje dag. Många grönsaker och lamm är från vår ekobonde Wålstedts i byn. Vi serverar god ekologisk mat. Se: Kursprogram 2020

Rosor i Broderi, stickat, virkat, sytt och vävt 28 juni-2 juli 2021 FULLBOKAD
Karin Kahnlund, Anna-Karin Jobs Arnberg, Eva Eriksson. Tre erfarna hantverkare som samlas kring ett gemensamt intresse för rosor i olika tekniker. Under kursen får du prova på att brodera ”påsöm” på flodavis, flerfärgsvirka som i Nås, tvåändssticka och göra fransar som i Västerdalarna prova på att väva rosor i skôrvteknik. Du får också möjlighet att sy en väska eller en liten kudde i rosiga tyger i kläde, kattun och yllemuslin.

Kursledare i tvåändsstickning är Karin Kahnlund, lärare i stickning vid HV-skola, Sätergläntan och erfaren kursledare i bl.a. tvåändsstickning. Kursledare i broderi, virkning och prova på väv är Anna-Karin Jobs Arnberg, föremålsantikvarie vid Dalarnas museum och tidigare länshemslöjdskonsulent med mästarbrev i broderi. Kursledare i sömnadsdelen är brodösen och slöjdaren Eva Eriksson som under många år har sytt och formgett väskor och kuddar i vackra folkliga tyger från hela världen. Se: Kursprogram 2020

Kulningskurs 11-12 samt 25-26 september 2021 Skicka förfrågan/boka
Välkommen till en helgkurs som bjuder på häftiga ljud, starka rop, befriande skratt, fantastisk mat & omgivning. Du kanske har kulat förr eller vill prova för första gången. Det enda som krävs är nyfikenhet och lust att låta.

KURSLEDARE är Agneta Stolpe från Äppelbo, röstpedagog, sångerska och kulerska. Agneta leder med kunskap, värme och humor och har efterfrågade kulningskurser runt om i landet.

Se: Kursprogram 3-4 okt. 2020

Argentinsk tango i Dala-Floda 2021 Skicka intresseanmälan
Välkommen till ”Dalarnas lustgård” för en händelserik helg med tango i underbar miljö. Helgen riktar sig till dig som redan bekantat dig med detta Unescos världskulturarv, och dansat några terminer. Temat kommer att vara musikalitet - att ta del av den fantastiska musiken och vad dess orkestrar erbjuder oss.

Vi tränar på att inte bara höra, utan även lyssna till musiken och dess innehåll. Vi kommer att jobba med caminatan och hållningen samt pauser, tempo, dubbeltempo och kontratempo. Vi jobbar både rent tekniskt men självklart också musikaliskt för att hitta rätt i musiken samt att vi jämför tempoväxlingarna hos de olika orkestrarna. 

I dagarna tre kommer vi att bo, äta och dansa på Dala-Floda värdshus. Lärare är Lotta Persson Backlund och Bengt Backlund från Uppsala som där instruerar både på nybörjar och avancerad nivå. Inspiratation och kunskaper fyller de ständigt på, framför allt från resor i Europa samt även tangons Mecka, Buenos Aires i Argentina.

Helgen inkluderar 2 övernattningar i dubbelrum. 2 frukost, lunch, 2 rätters middag på fredagen och 3-rätters milongamiddag med dans och uppvisning på lördagen. Mellan måltiderna tar vi naturligtvis behövliga kaffepauser. Kursprogram 2020

För anmälan och info kontakta lotta@tangoamigazo.com

Resor
Mat &Trädgårdsresa i Slow Food* anda 2021 Skicka intresseanmälan
"En rolig och intressant trädgårdsresa" / Karin Berglund

Vackra och intressanta trädgårdar kombineras med god, närproducerad KRAV-mat på trevliga Dala-Floda Värdshus m.fl. bra restauranger. Du bor och äter gott på Värdshuset och får uppleva historiska och nationellt intressanta trädgårdar i Dalarna med landskapsarkitekt Evalotta Ersson som ciceron och kunniga guider i varje trädgård.

Vi besöker trädgårdar knutna till Världsarvet Falu koppargruva. Det är gamla Bergsmansgårdar med anor från 1500-talet. Vi får uppleva Källslätten, Stabergs barockträdgård och den nyrestaurerade Carl-Larsson-gårdens trädgård och intilliggande Stora Hyttnäs med en 1800-tals trädgård. Lördagens är tema Arts & Craftsrörelsens filosofi och idéer. Bl.a. besöker vi Hildasholm och Karlfeldtsgården. Vi fikar och äter lunch på trevliga restauranger. I priset, all inclusive förutom dryck, ingår logi, helpension, guider och entréavgifter. Egen transport. Se program: Trädgårdsresa

*Slow Food
Slow Food-rörelsen har en tradition på Värdshuset som år 2001 mottog, som första restaurang i landet, det hedersamma diplomet från Slow Food i Italien. Sedan några år finns ett convivium, avdelning, i Dalarna. Rörelsen verkar bl.a. för att bevara den lokala kulinariska kulturen och rätten till njutning, respekten för den mänskliga livsrytmen och för ett harmoniskt förhållande mellan människan och naturen.

Slow Food har tre ledord: Gott, Rent och Rättvist!