Dala-Floda Värdshus  
  Midsommarljus med långa dagar  
  Värdshuset Mat & Logi & Paket Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Kurser/Resor    

Fakta ekoturism
Enligt The International Ecotourism Society, 1992 är Ekoturism ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer och till lokal- befolkningens välbefinnande.

Dala-Floda Värdshus är medlem i Naturturismföretagen, tidigare Ekoturismföreningen, Sverige.

https://naturturismforetagen.se/

Naturturismföreningen

  


Skogen susar

Bäver bygger bo

Smygpaddling

Forspaddling med Inka och Amrit

SUP på Flosjön

Yoga på Flosjön

Petterkaffe vid öppen eld

Plocka potatis på Wålstedts gård

Hotellet på Dala-Floda Värdshus

 

Ekoturism i Dala-Floda
Dala-Floda Värdshus som bas och naturupplevelser med turismföretag och kunniga guider i Dala-Floda.

Next Step Nature och Far Away Adventures.

Se NEXT STEP NATURES naturupplevelser Skicka förfrågan/boka

Gammelskog och vattenvägar
Ni får följa med på en kombinerad vandring- och paddlingstur vid sjön Sången. Vi börjar med vandring för att byta till kanot för en kortare paddling innan vi vandrar vidare på andra sidan sjön. Turen går genom delvis ”knölig” terräng och kräver att man är rörlig och har god balans. Om man är osäker så fråga gärna. 6-7 timmar. Max 10 personer. Pris 800 kr inkl. enkel sopplunch.

Pris för naturupplevelse "Gammelskog och vattenvägar" inkl. en övernatting med frukost och tre rätters middag på Dala-Floda Värdshus blir 1990 kr per person i delat dubbelrum.

Naturskogsvandring Björbergshälla
En mycket vacker plats som har få besökare. Lederna har nästan växt igen och du får känslan av riktig vildmark. När du väl är uppe på berget så kan man få se utsikten på några ställen där skogen är lite glesare eller berget stupar brant. Vi tar god tid på oss för att promenera runt i reservatet, och tittar på intressanta under som gömmer sig där. Det är en ganska krävande tur eftersom vi ska gå upp på ett berg som saknar vägar, men är inga problem om du är van att gå i terräng. Om du är osäker så fråga gärna. 6 timmar

Naturskogsvandring
Några kilometer från Dala-Floda finns det ett naturskogsområde med gammelskog, myrar, bäck och en liten mysig tjärn. Vi vandrar runt och guiden berättar om skogen ur olika aspekter. Hur den har brukats genom historien, djuren, fåglarna och den biologiska mångfaldens betydelse. Detta är en lättare vandring även om vi rör oss utanför stigarna. Vi vandrar inte långt och tar en fikapaus vid tjärnen. 2-3 timmar

Smygpaddling i Noret
Turen startar och slutar vid Värdshuset. Vi paddlar kanadensare genom en liten å som kallas Noret. Den binder samman Flosjön med Västerdalälven. Noret slingrar sig fram genom odlingslandskap och lövskog. Det gör att fågel-och djurlivet är ganska varierat. Bäver och rådjur syns ofta i och vid ån. Detta är en lätt paddling och du behöver inte vara en van paddlare för att följa med. Det kan vara bra att ta med ombyte om olyckan ändå skulle vara framme. Vi kommer att promenera 10 minuter från kyrkan till Värdshuset när vi paddlat klart. 2 timmar

Se FAR AWAY ADVENTURES paketförslag Skicka förfrågan/boka

En störtskön forspaddlingskurs
En två dagars upplevelse utöver det vanliga. En forspaddlingskurs i underbar natur med boende på fina Dala-Floda Värdshus. Boende i dubbelrum, bad i vedeldad bastu, ekologisk trerätters middag, frukost och lunch ingår.

Pris: 5490:-
Datum:  maj till september
Guide:  Inka & Amrit Gurung

Paddla mer - en forsande fortsättning
Två dagars fortsättningskurs i forspaddling med stil. Vi slipar på din teknik under några härliga forsturer. Boende i dubbelrum, bad i vedeldad bastu, ekologisk trerätters middag, frukost och lunch ingår på Dala-Floda Värdshus

Pris: 5490:-
Datum:  maj till september
Guide:  Inka & Amrit Gurung

En sagolik tur på SUP-bräda
Följ med Inka Gurung på en magisk tur på SUP-bräda genom vackra Dala-Floda. Ingen erfarenhet av paddling är nödvändig. Vi paddlar på Flosjön, genom den vackra ringlande ån och slutligen ut på älven.

Pris: 980:-
Datum: maj – aug
Guide:  Inka Gurung

Magisk kväll med SUP-yoga i Flosjöviken
SUP-yoga med Inka Gurung på Flosjön i Dala-Floda. Du får njuta av ett lugnt välgörande yogapass på paddelbräda. Ingen tidigare erfarenhet av yoga eller paddling är nödvändig.

Pris: 590:-
Datum: juni – augusti 2021
Yogalärare:  Inka Gurung

Flera aktiviteter Skicka förfrågan/boka
*Fäbodtur: Till fots eller på häst, med lokala natur- och kulturguider. En eller två övernattningar i dubbelrum med halvpension. En fantastisk natur- och kulturupplevelse i sakta mak genom Dala-Floda och längs fäbodleden till kulturområdet Kvarna. Väl framme smakar det gott med fäbodmat och petterkaffe. Minimiantal är 6 personer.

*Vandringsturer: Vandra leder till olika fäbodar, bad eller promenera genom Dala-Floda över de tre broarna över Västerdalälven. Bo på Värdshuset, två nätter med halvpension från 2290 kr/person med del i dubbelrum. I priset ingår 2 frukost och 2 två rätters middagar. Tillägg enkelrum 300 kr, förrätt 130 kr, ostar 125 kr samt och lunchpaket från frukosten 90 kr.

*Från "Frö till kålrot": Upplev Wålstedts ekologiska lantbruk med sådd, växthusodling, skörd, bondfrukost mm. Vi planerar studiebesöket utifrån säsong. Bo på Värdshuset, två nätter med helpension. En trevlig tur för hela familjen.

Bo på Värdshuset
Kom till vårt trevliga hotell med KRAV-certifierat kök, 100 % ekologiska råvaror, och mysig, genuin värdshusmiljö. Njut av god mat, långa frukostar och någon aktivitet under dagen.

I Dala-Floda finns charmiga byar, hemslöjd och naturen nära. Här finns fina promenadvägar flera vandringsleder och under vintern skidspår, elljusspår samt plogad skridskobana på Flosjön. Till Dala-Floda finns allmänna kommunikationer i form av landsvägsbuss från Borlänge, Djurås eller Sälen-Vansbro. Ring innan så kommer vi och hämtar vid ICA, Dala-Floda.

Byalagets vedeldade bastu intill Flosjön med dopp i sjön kan bokas via oss. 300 kr för hyra och ved. Den tar ca en timma att värma upp.

Övriga önskemål ring 0241-22050 eller Skicka förfrågan/boka