Dala-Floda Värdshus  
 
 
  Värdshuset Mat & Logi & Paket Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Kurser/Resor    

Länkar
Dala-Floda
Gagnefs kommun
GagnefsGK
Hagenfesten
DaFlo
DalaRiverAdventure
Next Step Nature
Far Away Adventure
Kajaktiv

Sevärdheter i Dalarna
Carl Larson-gården
Dalhalla
Hildasholm
Musik vid Siljan
Siljanturism
Sätergläntan
Zorngården

I den närliggande Dalabygden finns fantastiskt mycket att se och uppleva. Det är en rik kulturbygd som lever upp på sommaren då familjefester, kulturevenemang och mycket annat finns att göra. Det är nära till Leksand, Rättvik och Falun, lite längre till Mora, med kända och nationellt intressanta utflyktsmål som Carl-Larsson gården, Dalhalla, Hildasholm, Zornmuseet, Nusnäs dalahästtillverkning och mycket, mycket mera.

Vi hjälper Dig hitta intressanta utflyktsmål. Se några länkar ovan.

 

 

 

 

 

 Kyrkbron

Valborre!

Midsommarstången reses

Komidsommarfest!

 

 

Dala-Floda
”Dalarnas Lustgård” som Carl von Linné kallade Dala-Floda i sin beskrivning i Dala-resan är en genuin och levande bygd med många intressanta utflyktsmål. Med våra cyklar når du t.ex. Wålstedts spinneri och ekologiska jordbruk med gårdsbutik, Hemslöjdsbutik, konstnären Per Hilding Per-Jons hus mm. Under sommarhalvåret finns Hembygdsgården med kulturkafé i juli. Fäbodvandringar och natursköna kulturreservatet Kvarna m.m.

Här kan man åka över Sveriges längsta träbro, rödmålad och fin, för bilar. Byn är belägen längs Västerdalälven och fina forsar finns till glädje för forspaddlare. Kajaktiv ordnar kurser i kajakpaddling och hyr ut kajaker till de som genomgått kurser.

Valborre 30 april, gammal tradition i Dala-Floda
Valborrar - En tradition i Dala-Floda sedan urminnes tider. Förutom det traditionella Valborgsmässo-firandet med eldar har man även haft valborrar. Valborrar är utklädda personer som ska vara "fulare än trollen", och för oväsen vid eldarna. Traditionen härstammar från en tid då man trodde på häxor och troll, och de skulle nu inför vår och sommar skrämmas bort.

Midsommarfirande i Dala-Floda
Vår by, Syrholen, har en egen midsommarstång som vi tillsammans klär med blommor och blad på förmiddagen. Du får gärna vara med. Kl 18 börjar dansen till spelmansmusik. Därefter serveras en Slow Food-buffé på Värdshuset midsommaraftons kväll. Se Paketerbjudande

Cirkusläger på Wålstedts 2020
Vecka 26 och 27 Cirkusläger

Komidsommarfesten 4-11 juli 2021, Inställt 2020!
Komidsommarfesten och ”vecku inna” firas två veckor efter midsommar för 112:e gången. Det är en vecka då bygden sprudlar av aktiviteter och många bra musikarrangemang. Komidsommarfirandet har sitt ursprung i fäbodkulturen. Midsommar firades förr först då kullorna kom tillbaka med kossorna från fäboden, då höet var bärgat i byn. Program, se länk Dala-Floda till vänster.

Hagenfesten inställt 2020, Art-Flow i Dala-Floda
Det är en unik upplevelse. En sommarfestival med musik (impro, jazz, experimentellt och folkmusik), dans, performance, konst och poesi som präglas av den öppenhet och det djup improvisationen för med sig. Byn Dala-Floda i Dalarna utmärks internationellt till en av de absolut viktigaste samlingspunkterna för samtida och kreativa möten.

Operafestival i Dala-Floda 1-8 augusti 2021, Inställt 2020

Operagalamiddag på Värdshuset Inställd 19:30-21.30 Italiensk Operaafton med italiensk specialmeny på Dala-Floda Värdshus. Sångarna sjunger italienska "smycken" under måltiden.

Golfpaket inkl. Greenfee på Gagnefs eller Snöå Golfklubb Skicka förfrågan/boka
I golfpaketet ingår greenfee, boende i dubbelrum, fyra rätters middag bestående av förrätt, varmrätt, goda ostar och dessert, lagat i vårt KRAV-kök. Grupper fler än 6 pers, be om offert.

Länk till Gagnefs Golfklubb

Länk till Snöå Golfklubb

Golfbanor nära Värdshuset
Golfspel på närliggande golfbanor i Gagnef, Snöån, Leksand, Tällberg, Rättvik, Dala-Järna eller Borlänge. Vi kan boka greenfee.