Dala-Floda Värdshus  
 

 

Härliga höst!

 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Restaurang   Rum   Priser och paketerbjudande    

Priser
Bed & Breakfast
Lågsäsong / högsäsong Från 675 / 725 kr/person
i dubbelrum

890 / 990 kr/person
i enkelrum

Halvpension/dygn
Från 1140 kr/person i dubbelrum, inkl. 3-rätters middag.

Vi värnar om att Ni ska få njuta länge av våra måltider och naturligtvis kan även färre rätter väljas till middagen. Tillägg lokala ostar 115 kr.

Lunch
Vi tar enbart förbok- ningar, minst 10 pers. Pris 225 kr/person inkl. sallad, smör, bröd och kaffe med liten kaka.

För barnen finns pannkaka, sylt o grädde eller Köttfärssås med pasta, 65-95 kr.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Novembermörker med mysigt i matsalen

Skridsko på Flosjön

Julmiddag gott gott

Adventsmys

Valborrar, fula som stryk!

Matts Arnberg riksspelman

Fäbodtur med Lill-Karin och Bella

Magiska Hildasholm!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Paketerbjudande under året
"Efter bara några minuter känns pulsens slag lugnare......" Ja, det är värt ett besök på Värdshuset intill skogarna och Flosjön även en kortare tid.

Köket är KRAV-certifierat och vår mat lagas på 100% ekologiska råvaror. Restaurangen har poäng i White Guide, fjärde bästa i Dalarna!

Vid Flosjön, nära Värdshuset, finns vintertid plogad långfärdsskridskobana. Den vedeldade bastun vid badet kan bokas via oss. Byalaget tar 500 kr för hyra, ved och eldning sommartid. 600 kr vintertid.

Vandring längs Västerdalälven över broarna ger fina och vackra upplevelser.

Gourmetupplevelse Skicka förfrågan/boka
För Er som tycker om god mat, ett gott vin och en njutning i slowfood anda med ekologiska råvaror och vin. En fyra rätters middag med viner till, kaffe och chokladtryffel och en härlig frukost för 1790 kr/person vid boende i dubbelrum. Tillägg 200 kr för enkelrum.

Presentkort
Presentkort, ring eller maila så skickar/mailar vi ett presentkort.

Vinter
Skating och slowfood i Dala-Floda Skicka förfrågan/boka
På Flosjön, intill Värdshuset, finns en plogad bana för långfärdsskridsko mm. och skidspår intill stränderna. Snörika vintrar finns ett underbart spår mot Floberget förbi myrar till fäbodarna. Elljusspår finns 4 km från Värdshuset. Låna våra sparkar och gå på tur - en härlig naturupplevelse.

Helpension i slowfood-anda med 100 % ekologisk mat, två dygn på Dala-Floda Värdshus. I paketet ingår: 1 välkomstfika, 2 nätter i dubbelrum, 2 st. tre rätters middagar och 1 lunchpaket.
Pris från 2455 kr/person. Tillägg för boende i enkelrum 300 kr.

Hyra långfärdsskridskor: 150 kr/person
Bada vedeldad bastu: 600 kr vintertid. Byalagets bastu hyrs uppvärmd. Elda själv 300 kr för hyra och ved.

Ekologisk julinspirerad middag
Kom och upplev en julinspirerad middag med mindre svinn och "lagom mätt". 100 % av råvarorna är MSC, KRAV-märkta eller ekologiska.

Middagen som är julinspirerad består av: Välkomstglögg, förrätt, varmrätt, dessertostar och dessert med julgott. Middagen serveras 2:a och 3:e advent lördagar kl 18.

Pris 625 kr för vuxen. Goda vin och dryckespaket finns och även möjlighet att övernatta. Se nedan.

Adventspaket 2:a och 3:e advent fr 1350 kr/person Skicka förfrågan/boka
Stjärnhimmelen är närvarande och har snön kommit blir det sparktur i den mysiga, genuina byn Syrholen. På Dala-Floda Värdshus är det advents-stämning och ekologisk julinspirerad middag.

Välkommen till en ekologisk och julinspirerad middag med fyra rätter, övernattning i dubbelrum samt frukost från 1350 kr/person. Pris enkelrum 1530 kr/person. Vår mat lagas på 100 % ekologiska råvaror, köket är KRAV-certifierat med 3 märken som innebär minst 90 % KRAV-godkända råvaror.

Nyårsfirande 30/12-1/1 2020 Skicka förfrågan/boka
Gott Nytt 2020! Skål intill brasa vid Flosjön. Nyårsafton firar vi med ett välkomnande glas ekologisk champagne, god middag i slowfood-anda. Välkommen den 30 dec. 2019 och fira det nya året, helpension i 2 dygn pris från 3 390 - 3 790 kr/person med boende i dubbelrum. 3 790 kr/ person för enkelrum.

I priset ingår/person: En två-rätters middag, två frukost, en lunch, fika med saffransbröd, välkomstskål i champagne, en fyra-rätters gourmetmiddag ett glas mousserande vin. Goda alkoholfria alternativ finns.

Stanna ytterligare ett dygn inkl. två rätters middag. Pris från 950 kr/person.

Våren
Valborrar - Tradition sista april i Dala-Floda

Valborrar - En tradition i Dala-Floda sedan urminnes tider. Förutom det traditionella Valborgsmässo-firandet med eldar har man även haft valborrar. Valborrar är utklädda personer som ska vara "fulare än trollen" och för oväsen vid eldarna. Traditionen härstammar från en tid då man trodde på häxor och troll, och de skulle nu inför vår och sommar skrämmas bort.

Vid Forsgärdet är det valborgsmässoeld och det ryktas om att några riktigt ruggiga Valborrar kommer dit... därefter är det Valborreparad och prisudelning på Strandbackens folkpark.

Se http://strandbackensfolkpark.se/evenemang/

... och Sommar igen!
Midsommarfirande 20-23 juni 2019
Skicka förfrågan/boka
Vår by, Syrholen, har en egen midsommarstång som vi tillsammans klär med blommor och blad på förmiddagen. Du får gärna vara med. Kl 18 börjar dansen till spelmansmusik. Därefter serveras en Slow Food-buffé på Värdshuset midsommaraftons kväll.

Paketerbjudande för 2- eller 3-dygns boende med halvpension den 21-24 juni i enkel- eller dubbelrum.

2-dygns ebjudande: Dubbelrum från 2490 kr/person; 2 dygn i dubbelrum inkl. frukost, 1 två-rättersmiddag, midsommarbuffé samt 1 eftermiddagsfika. 250 kr tillägg för enkelrum. Boka genom länken ovan.

3-dygns ebjudande: Dubbelrum från 3395 kr/person; 3 dygn i dubbelrum inkl. frukost, 2 två-rättersmiddag, 1 midsommarbuffé samt 1 eftermiddagsfika. 300 kr tillägg för enkelrum. Boka genom länken ovan.

Forsränning längs Västerdalälven Skicka förfrågan/boka
En upplevelse av naturens krafter. Far med DalaRiverAdventure nedför Västerdalälvens forsar. Bo på Värdshuset en natt, del i dubbelrum, och njut av en tre rätters middag. Om vi bokar turen. Pris 2395 kr/person.

För forsfärden: Tag med sandaler eller gympaskor som sitter bra på foten samt ett ull underställ. I Kärringforsen gäller 12 års gräns & Fänforsen 16 år med målsmans underskrift. Länk till DalaRiverAdventure

Lill-Karin guidar med häst och trilla längs fäbodled Skicka förfrågan/boka
En fantastisk natur- och kulturupplevelse i sakta mak genom Dala-Floda och längs fäbodleden till kulturområdet Kvarna. Väl framme smakar det gott med fäbodmat och petterkaffe. Skicka förfrågan så lämnar vi offert.

Golfbanor nära Värdshuset
Golfspel på närliggande golfbanor i Gagnef, Snöån, Leksand, Tällberg, Rättvik, Dala-Järna eller Borlänge. Vi kan boka greenfee.

Trädgårdsresa i Slow-food anda. 2020 Skicka förfrågan/boka
"En rolig och intressant trädgårdsresa" / Karin Berglund

Bo och ät gott och ekologiskt på Värdshuset och upplev vackra och intressanta trädgårdar i Dalarna med värdshusvärden Evalotta Ersson, tidigare landskapsarkitekt, som ciceron. Vi besöker under fredag, lördag och söndag trädgårdar med spännande historik och fantastiska guider, oftast ägarna till trädgården. Stabergs barockträdgård, Hildasholm, Karlfeldtsgården, Rällsjö Brittas gård m.fl. Vi äter goda luncher och fika.

Se tidigare program för 2018 Trädgårdsresa