Dala-Floda Värdshus
 
 
Ekologiskt så klart!
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Restaurang   Rum   Priser och paketerbjudande    

Mat & Logi
Öppettider Restaurang
Middagar månd-lörd kl 19 Förbokas.

Lunch och middag andra tider förbokas. Vi öppnar gärna för sällskap minst 10 personer. MEN ring, någon kan ha bokat före Dig!

Vi har tre KRAV-märken!

Öppettider hotellet
Alla dagar. Stängt några dagar i juletid, 23-29 dec.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Vårprimörernas tid

Lilly skördar

Kocken hälsar välkommen!

Matsalen

 

Välkommen till det ekologiska Värdshuset med mat och logi
Här känns som om tiden stått stilla och Du bor lugnt och tyst i en liten oas i den idylliska dalamiljön. Restaurangen är KRAV-certifierad med tre KRAV-märken och det charmiga hotellet är 3-stjärnigt.

Idag är vi helt och hållet ekologiska. Kryddor och grönt kommer från egna odlingar, lamm från uppfödare i byn och fisken är MSC-märkt. Också alkoholdryckerna är ekologiska eller biodynamiska.

I anslutning till kryddträdgården har vi anlagt en liten "Potager", en vacker odling där både grönsaker och blommor samsas. Där odlar vi bönor, palmkål, krasse, tagetes ringblommor mm. Missa inte trädgåren, njut av stillheten och blommorna - eller ta ett dopp i Flosjön

Dala-Floda Värdshus är en av de första ekologiskt certifierade restauranger och konferensanläggningar i Sverige! Köket är KRAV certifierat sedan 1997 och hotellet drivs med stort miljöhänsyn. Mellan 2000 och 2016 var hotellet SVANEN-märkt.

Värdshuset från 1910, då känt som Jonasesgården, har en lång tradition och firade 100 år 2010!

Dala-Floda Värdshus är en annorlunda upplevelse. Här stöter Du på människor som har mycket att berätta om livet förr i tiden. Läget är utmärkt som bas för att besöka de fina utflyktsmålen i Dalarna.

Välkommen!