Dala-Floda Värdshus  
 
Evalotta och Per
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
Samarbetspartners   KRAV   Våra miljömål   Värdshusets historia

Om oss
Sedan 2008 driver Evalotta och Per Ersson Dala-Floda Värdshus.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Febril aktivitet i köket

Kocken lägger upp

Mat & Dryck i Dalarna

Smaka på Sverige

Mando Diao

Vår verksamhet - Genuin, sinnlig och ekologisk
Omtanken om såväl våra gäster som råvaror och naturen är kärnan i vår verksamhet. Ledorden genuin, sinnlig och ekologisk beskriver både Värdshuset och verksamheten.

För oss är det en naturlig sak, vi har sedan länge haft "tänket" och källsorterat, köpt ekologisk mat, upplevt familjelivet med cykelkärra etc. Det är inget konstigt. Det handlar dels om maten, att laga med KRAV-märkta och ekologiska råvaror. Det blir godare så. Kom och smaka!

Dala-Floda är en av de första ekologiskt certifierade restaurang, hotell och mötesplatser i Sverige! Köket har varit KRAV-certifierat 1997-2021. Hotellet och konferensen Svanen-märkt 2000-2016. Nu jobbar vi på med miljövänligt i fokus utan certifiering. 2019 installerade vi solpaneler på hela hotelltaket. Det bidrar med 1/3 av vår elförbrukning som för övrigt är GRÖN så klart.

Vår ambition är att bli ännu bättre! Välkommen till en annorlunda upplevelse!

Evalotta och Per Ersson

Om Värdshuset
White Guide uppmärksammar oss från starten 2008. Se omdöme 2019-2020 Läs mera i White Guide

Nyutkommen bok: DALARNA Mat & Dryck året runt, inkl. recept året runt. Vi är med. Kostnad 350 kr + frakt. Maila förfrågan: info@dalafloda-vardshus.se

Stickande uppmärksamhet på Värdshuset Läs mera från Dalademokraten

Operafestival i Dala-Floda med Italiensk opera middag på Värdshuset Läs mera från DN

Pressmeddelande: Nominerad 2016, kategori "Årets Hållbara Gatronomi" Dala-Floda Värdshus nominerad till "Årets Hållbara Gastronom 2015" White Guide i samarbete med KRAV.

Pressmeddelande: Nominerad 2015, kategori "Årets Hållbara Gatronomi" Dala-Floda Värdshus nominerad till "Årets Hållbara Gastronom 2015" White Guide i samarbete med KRAV.

Pressmeddelande: Nominerad 2015, kategori "Årets Hållbara Krog" Dala-Floda Värdshus nominerad till "Årets Hållbara Krog 2015" på Restauranggalan. Läs mera

Pressmeddelande: Nominerad 2014, kategori "Årets Hållbara Gatronomi" Dala-Floda Värdshus nominerad till "Årets Hållbara Gastronom 2014" White Guide i samarbete med KRAV. Läs mera

Pressmeddelande: 2:a pris i Ekoligan 2012
Vi är jätteglada! Värdshuset har av EkoMatCentrum* tilldelats 2:a pris bland ekologiska Gourmetrestauranger i Sverige. På deras hemsida kan man läsa vilka övriga ekologiska restauranger som finns i Sverige. Bra när man är på resa! Se: Ekomatcentrum

Tre KRAV-märken till Dala-Floda Värdshus år 2012 Skicka fråga så svarar vi
HIPP HIPP HURRA! Värdshuset har uppnått ett efterlängtat mål - mat med minst 90 % ekologiska råvaror serveras i restaurangen, en av få certifierade restauranger med Tre KRAV-märken i Sverige. Krav har nya regler från 2011. Värdshuset har KRAV:s strängaste nivå för restauranger. KRAV:s nya regler

Bok: "Smaka på Sverige" Vi är med och i gott sällskap!
Boken presenterar ett 50-tal av Sveriges främsta mathantverkare och är rikt
illustrerad i färg. Alla mathantverkare skildras i text och bild, och även med ett eller flera recept. Lillemor Hvitfeldt skriver trevligt och har dokumenterat mathantverkare från norra till södra Sverige.

Går att beställa från oss 180 kr + frakt

MANDO DIAO I DALA-FLODA 2012
Värdshuset är med i trailer till Mando Diao:s nya platta "Infruset" där de tonsatt dikter av Gustaf Fröding, så bra och nyancerad musik, vi är frälsta...

Se länk:

http://www.dn.se/kultur-noje/musik/froding-ar-som-en-fet-sang

Inspirerande mötesmiljö Vi är stolta över nomineringen till "2010 års Inspirerande Mötesmiljö". Dala-Floda Värdshus blev nominerat tillsammans med 7 andra spännande mötesplatser i Norden. Finalen gick av stapeln den 25-26 mars under TUR-mässan i Göteborg där vi fanns representerade bland övriga finalister. Inspirerande mötesmiljö 2010