Aktiviteter

Länkar
Carl Larson-gården
Dala-Floda
Dalhalla
Gagnefs GK
Gagnefs kommun
Hagenfesten
Hildasholm
Kajaktiv
Musik vid Siljan
Siljanturism
Sätergläntan
Zorngården

Spelman
 
Forspaddling
 
Fäbodtur
 
Flosjögrinden

Utflykter i Dala-Floda och dalabygden
Dala-Floda, som av Carl von Linné kallades ”Dalarnas Lustgård”, är en genuin och levande bygd med intressanta utflyktsmål som Wålstedts spinneri och ekologiska jordbruk med gårdsbutik, konstnären Per Hilding Per-Jons hus. Under sommarhalvåret finns även Flodaboden med utsökta antikviteter, Hembygdsgården, Kajaktiv som ordnar kurser i kajakpaddling och hyr ut kajaker, fäbodvandringar och natursköna kulturreservatet Kvarna m.m.

Det är nära till Leksand, Rättvik och Falun, lite längre till Mora, med kända och nationellt intressanta utflyktsmål som Carl-Larsson gården, Dalhalla, Hildasholm, Zornmuseet, Nusnäs dalahästtillverkning och mycket, mycket mera. Vi hjälper Dig hitta intressanta utflyktsmål.

Vintern bjuder på skidåkning på Flosjön eller i elljusspår. Sparkturer eller promenader genom vackra byar och broarna över Västerdalälven är härliga och roliga turer.

Paketerbjudande 2010
*Från "Frö till kålrot": Upplev Wålstedts ekologiska lantbruk med sådd, växthusodling, skörd, bondfrukost mm. Bo på Värdshuset, två nätter med helpension samt en dag hos Wålstedts. Prisexempel: Familj med 2 vuxna och 2 barn under 12 år för 7 800 kr. Övriga önskemål ring 0241-22050.

*Kajakpaddling: Två övernattningar i dubbelrum med helpension, en 1/2 dag "Prova på forspaddling" eller "Prova på långfärd" för 2 990kr/person. I priset ingår 2 frukost, 2 två rätters middagar och lunchpaket.

*Fäbodtur: Till fots eller på häst, med lokala natur- och kulturguider. Två övernattningar i dubbelrum med halvpension, en dagstur inkl. matsäck till fäbod där ni får lyssna till kulning som förr i tiden, från 2 730 kr/person. Minimiantal 6 personer.

*Midsommarfirande på Värdshuset. Vår by, Syrholen, har en egen midsommarstång som vi tillsammans klär med blommor och blad på förmiddagen. Kl 18 börjar dansen till spelmansmusik. Därefter serveras en midsommarbuffé på Värdshuset. Välkommen endast midsommarafton till halvpension inkl. eftermiddagsfika för 1 350 kr/person i dubbelrum. Stanna två dygn i dubbelrum med halvpension för 2 340 kr. Tillägg 100 resp. 200 kr för enkelrum.

Lägg till 825 kr/person för en extranatt i dubbelrum inkl. en två rätters middag, gäller för alla paketerbjudandena.

Några förslag på tredagars turer
Minst fyra dygn med halvpension, frukost och två rätters middagar, för 800 kr/person och dygn i dubbelrum. 100 kr extra/dygn i enkelrum. Vi hjälper Er planera eventuella aktiviteter. Pris för aktivitet tillkommer, tex.

Vandra - Paddla/forspaddling - Cykla

Kulturvandring till fots, häst och cykel i Dala-Floda

Golfspel på närliggande golfbanor i Gagnef, Leksand, Tällberg, Rättvik, Dala-Järna eller Borlänge. Vi kan boka greenfee.

Sommar 2010 i Dala-Floda
Komidsommarfesten och ”vecku inna” firas två veckor efter midsommar, 3-11 juli, för 107:e gången. Det är en vecka då bygden sprudlar av aktiviteter och många bra musikarrangemang. Komidsommarfirandet har sitt ursprung i fäbodkulturen. Midsommar firades förr först då kullorna kom tillbaka med kossorna från fäboden, då höet var bärgat i byn. Program, se länk Dala-Floda till vänster.

Hagenfesten, Art-Flow in Dala-Floda, med experimentell musik, poesi, skördetröska och railway performance mm. i en fantastisk miljö som måste upplevas. 28 juli-1 aug 2010. Se länk Hagenfesten till vänster.