Dala-Floda Värdshus  
 
Sticka dig upp till Mosselbuo fäbodar
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Resa/Kurser    

Kurser & Trädgårdsresa
Mer info i högerspalten

Kulningskurs 4-5 majFullbokat

Akvarellmåleri 15-19 maj. Fullbokat

Gränsland 30 maj-2 juniAnmäl intresse till 2019.

Rosor i Broderi, stickat, virkat, sytt och vävt 24 juni-28 juni 2019. FullbokatIntresseanmälan till 2020 kan tas emot.

Argentinsk tango Anmäl intresse till 2020.

Trädgårdsresa i Dalarna. Anmäl intresse till resa 2020

Skicka förfrågan/boka/anmäl intresse

Eller ring 0241-22050

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tango i Dala-Floda 4-6 november

Akvarellmåleri

Kurs i trädgården

Tvåändsstickning och Broderi

Samling i Studion

Agneta kular! Härligt och ursprunget!

Inspiration på Värdshuset

Magiska Hildasholm

Linnés Bröllopsstuga

Källslätten bergsmansträdgård med gamla anor

 

 

Kurser
Argentinsk tango i Dala-Floda 15-17 mars 2019 Skicka intresseanmälan
Välkommen till ”Dalarnas lustgård” för en händelserik helg med tango i underbar miljö. Helgen riktar sig till dig redan provat på detta argentinska världsarv. Det är en fortsättningskurs i vilken vi även presenterar musiken, kulturen och det sociala livet kring tangon.

I dagarna tre kommer vi att bo, äta och dansa på Dala-Floda värdshus. Lärare är Lotta Persson Backlund och Bengt Backlund från Uppsala som där instruerar både på nybörjar och avancerad nivå. Inspiratation och kunskaper fyller de ständigt på, framför allt från resor i Europa samt även tangons Mecka, Buenos Aires i Argentina.

Helgen inkluderar 2 övernattningar i dubbelrum. 2 frukost, lunch, 2 rätters middag på fredagen och 3-rätters milongamiddag med dans och uppvisning på lördagen. Mellan måltiderna tar vi naturligtvis behövliga kaffepauser.

För anmälan och info kontakta lotta@tangoamigazo.com

Akvarellmåleri 15-19 maj 2019 Skicka förfrågan/boka Fullbokat
Konstnär Ria Roes Schwartz är kursledare för denna fortsättningskurs i akvarellmåleri. Ria är en erfaren pedagog och har även målarkurser i Provence, Gerlesborg och på Lofoten. Hon har haft en mängd utställningar och finns representerad på flera museer. Se mer info: Ria Roes Schwartz

Kursens målsättning är att ge fördjupad kunskap och erfarenhet om akvarellens möjligheter där komposition och bildbyggnad är viktiga hörnstenar. Individuell handledning, gemensamma genomgångar ger nya insikter och upplevelser som bidrar till den egna utvecklingen. Kursen har tillgång till en stor ateljé och om vädret tillåter kommer vi att måla utomhus i det vackra landskapet som omger Värdshuset.

Du bor med helpension på Värdshuset. Det innebär frukost, 2 fika med hembakat, lunch och middag varje dag. Många grönsaker och lamm är från vår ekobonde Wålstedts i byn. Vi serverar god ekologisk mat. Se: Kursprogram 2019

Gränsland 30 maj-2 juni 2019 Skicka intresseanmälan
Tänk Dig en långhelg i Dala-Floda med massor av kurser att välja mellan inom låtspel, vissång, kulning, dans och hantverk.

Se: Kursprogram 2019

Rosor i Broderi, stickat, virkat, sytt och vävt 24 juni-28 juni 2019
Karin Kahnlund, Anna-Karin Jobs Arnberg, Eva Eriksson. Tre erfarna hantverkare som samlas kring ett gemensamt intresse för rosor i olika tekniker. Under kursen får du prova på att brodera ”påsöm” på flodavis, flerfärgsvirka som i Nås, tvåändssticka och göra fransar som i Västerdalarna prova på att väva rosor i skôrvteknik. Du får också möjlighet att sy en väska eller en liten kudde i rosiga tyger i kläde, kattun och yllemuslin.

Kursledare i tvåändsstickning är Karin Kahnlund, lärare i stickning vid HV-skola, Sätergläntan och erfaren kursledare i bl.a. tvåändsstickning. Kursledare i broderi, virkning och prova på väv är Anna-Karin Jobs Arnberg, föremålsantikvarie vid Dalarnas museum och tidigare länshemslöjdskonsulent med mästarbrev i broderi. Kursledare i sömnadsdelen är brodösen och slöjdaren Eva Eriksson som under många år har sytt och formgett väskor och kuddar i vackra folkliga tyger från hela världen. Se: Kursprogram 2019

Skriv och meditera dig friare 12-15 sept. 2019 Skicka förfrågan/boka
Att skriva om sina upplevelser är att sortera och bearbeta. Med pennans hjälp kan du bättre förstå dina reaktioner, lägga tyngande minnen bakom dig och leva friare här och nu.

Den här långhelgen varvas skrivövningar med zenmeditation, en annan verksam väg att hitta tillbaka till nuet och sig själv. Du får en teoretisk introduktion till hur meditation påverkar hjärnan. Därefter i praktiska pass känna på hur meditationen motar bort stressen, stillar ditt sinne och frigör kreativiteten.

Skrivardelen är formad för dig som har både intresse för personlig växt och skrivlust, oberoende av tidigare skrivvana.

Kursen leds av Moa Sundström, utbildad meditationsledare som också specialiserat sig på sömn, och Monika Trozell, journalist och legitimerad psykoterapeut. Se: Kursprogram 2019

Kulningskurs 21-22 september 2019 Skicka förfrågan/boka
Välkommen till en helgkurs som bjuder på häftiga ljud, starka rop, befriande skratt, fantastisk mat & omgivning. Du kanske har kulat förr eller vill prova för första gången. Det enda som krävs är nyfikenhet och lust att låta.

KURSLEDARE är Agneta Stolpe från Äppelbo, röstpedagog, sångerska och kulerska. Agneta leder med kunskap, värme och humor och har efterfrågade kulningskurser runt om i landet. Se: Kursprogram 2019

Må bra kurs för kropp och själ 1-3 nov 2019 Skicka förfrågan/boka
Sjung av hjärtans lust, meditera, sticka, måla och vandra.

Till den här kursen är alla som vill sjunga välkomna, och utgångspunkten är att alla kan sjunga – med lite träning. Vi arbetar med en annorlunda sångteknik med vilken alla kan lära sig. Utan krav och höga pretentioner utvecklar vi rösten och sången tillsammans. Man mår bra av att sjunga!

Lär dig Zenmeditation som har Zen Buddhismen som grund. Du får en teoretisk introduktion till hur meditation påverkar hjärnan. Därefter i praktiska pass känna på hur meditationen motar bort stressen, stillar ditt sinne och frigör kreativiteten.

Kom igång med stickning, sticka för välbefinnandet. Alternativt kan du lära dig måla Mandala.

Den livsviktiga sömnen. Det senaste från sömnforskarna.

Vandring i den vackra omgivningen. Kursen leds av Moa Sundström, utbildad meditationsledare och Ruzanna Hay, sångpedagog. Se:Kursprogram 2019

Resor
Mat &Trädgårdsresa i Slow Food* anda 2020 Skicka intresseanmälan
"En rolig och intressant trädgårdsresa" / Karin Berglund

Vackra och intressanta trädgårdar kombineras med god, närproducerad KRAV-mat på trevliga Dala-Floda Värdshus m.fl. bra restauranger. Du bor och äter gott på Värdshuset och får uppleva historiska och nationellt intressanta trädgårdar i Dalarna med landskapsarkitekt Evalotta Ersson som ciceron och kunniga guider i varje trädgård.

Vi besöker trädgårdar knutna till Världsarvet Falu koppargruva. Det är gamla Bergsmansgårdar med anor från 1500-talet. Vi får uppleva Källslätten, Stabergs barockträdgård och den nyrestaurerade Carl-Larsson-gårdens trädgård och intilliggande Stora Hyttnäs med en 1800-tals trädgård. Lördagens är tema Arts & Craftsrörelsens filosofi och idéer. Bl.a. besöker vi Hildasholm och Karlfeldtsgården. Vi fikar och äter lunch på trevliga restauranger. I priset, all inclusive förutom dryck, ingår logi, helpension, guider och entréavgifter. Egen transport. Se program: Trädgårdsresa

*Slow Food
Slow Food-rörelsen har en tradition på Värdshuset som år 2001 mottog, som första restaurang i landet, det hedersamma diplomet från Slow Food i Italien. Sedan några år finns ett convivium, avdelning, i Dalarna. Rörelsen verkar bl.a. för att bevara den lokala kulinariska kulturen och rätten till njutning, respekten för den mänskliga livsrytmen och för ett harmoniskt förhållande mellan människan och naturen.

Slow Food har tre ledord: Gott, Rent och Rättvist!