Dala-Floda Värdshus  
 
Sticka dig upp till Mosselbuo fäbodar
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Resa/Kurser    

Kurser & Trädgårdsresa
Mer info i högerspalten

Argentinsk tango 16-18 mars. Platser kvar

Akvarellmåleri 2-6 maj. Platser kvar

Yogaweekend 10-13 maj Platser kvar

Tvåändsstickning och broderi i Floda 18-20 maj Platser kvar

Kulningskurs 26-27 maj Fullt

Trädgårdsresa i Dalarna. Anmäl intresse till resa 2018

Skicka förfrågan/boka

Eller ring 0241-22050

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Tango i Dala-Floda 4-6 november

Akvarellmåleri

Kurs i trädgården

Tvåändsstickning och Broderi

Agneta kular! Härligt och ursprunget!

Magiska Hildasholm

Linnés Bröllopsstuga

Källslätten bergsmansträdgård med gamla anor

 

 

Kurser
Argentinsk tango i Dala-Floda 16-18 mars Skicka förfrågan/boka
Välkommen till ”Dalarnas lustgård” för en händelserik helg med tango i underbar miljö. Helgen riktar sig till dig som ännu inte haft möjlighet att prova på detta argentinska världsarv. Vi kommer att börja helt från början, och parallellt med de första tangostegen kommer vi också att presentera musiken, kulturen och det sociala livet kring tangon.

I dagarna tre kommer vi att bo, äta och dansa på Dala-Floda värdshus. Lärare är Lotta Persson Backlund och Bengt Backlund från Uppsala som instruerar både på nybörjar och avancerad nivå. Inspiratation och kunskaper fyller de ständigt på, framför allt från resor i Europa samt även tangons Mecka, Buenos Aires i Argentina.

Helgen inkluderar 2 övernattningar i dubbelrum. 2 frukost, lunch, 2 rätters middag på fredagen och 3-rätters milongamiddag med dans och uppvisning på lördagen. Mellan måltiderna tar vi naturligtvis behövliga kaffepauser.

För anmälan och info kontakta lotta@tangoamigazo.com

Akvarellmåleri 2-6 maj 2018 Skicka förfrågan/boka
Konstnär Ria Roes Schwartz är kursledare för denna fortsättningskurs i akvarellmåleri. Ria är en erfaren pedagog och har även målarkurser i Provence, Gerlesborg och på Lofoten. Hon har haft en mängd utställningar och finns representerad på flera museer. Se mer info: Ria Roes Schwartz

Kursens målsättning är att ge fördjupad kunskap och erfarenhet om akvarellens möjligheter där komposition och bildbyggnad är viktiga hörnstenar. Individuell handledning, gemensamma genomgångar ger nya insikter och upplevelser som bidrar till den egna utvecklingen. Kursen har tillgång till en stor ateljé och om vädret tillåter kommer vi att måla utomhus i det vackra landskapet som omger Värdshuset.

Du bor med helpension på Värdshuset. Det innebär frukost, 2 fika med hembakat, lunch och middag varje dag. Många grönsaker och lamm är från vår ekobonde Wålstedts i byn. Vi serverar god ekologisk mat. Se: Kursprogram 2018

Yoga & Målningsweekend 10-13 maj 2018 Skicka förfrågan/boka
Välkommen till en lång weekend i yogans tecken – en fantastisk upplevelse som ger dig bästa förutsättningar för ett liv i balans!

Sara Norenius från Liv i balans är kursledare. Hon är utbildad 500 RYT inom Ishtayoga. Du bor och äter god Ayurvedisk vegetarisk mat på Värdshuset.

Vi välkomnar dig att boka övernattning på Värdshuset i samband med kursen

Tvåändsstickning och broderi 18-20 maj 2018 Skicka förfrågan/boka
Vi välkomnar dig till några dagar i Dala-Floda ”Dalarnas Lustgård” för att studera tvåändsstickning både praktiskt och kulturhistoriskt. Som deltagare i kursen bör du ha grundkunskaper i tvåändsstickning.

Huvudlärare på kursen är Karin Kahnlund, erfaren kursledare inom tvåändsstickning och Anna-Karin Jobs Arnberg, gesällbrev i broderi.

Se: Kursprogram 2018

Kulningskurs 26-27 maj 2018 Fullbokat
Välkommen till en helgkurs som bjuder på häftiga ljud, starka rop, befriande skratt, fantastisk mat & omgivning. Du kanske har kulat förr eller vill prova för första gången. Det enda som krävs är nyfikenhet och lust att låta.

KURSLEDARE är Agneta Stolpe från Äppelbo, röstpedagog, sångerska och kulerska. Agneta leder med kunskap, värme och humor och har efterfrågade kulningskurser runt om i landet. Se: Kursprogram 2018

Resor
Mat &Trädgårdsresa i Slow Food* anda 27-28.7 -18 Skicka förfrågan/boka
"En rolig och intressant trädgårdsresa" / Karin Berglund

Vackra och intressanta trädgårdar kombineras med god, närproducerad KRAV-mat på trevliga Dala-Floda Värdshus m.fl. bra restauranger. Du bor och äter gott på Värdshuset och får uppleva historiska och nationellt intressanta trädgårdar i Dalarna med landskapsarkitekt Evalotta Ersson som ciceron och kunniga guider i varje trädgård.

Vi besöker trädgårdar knutna till Världsarvet Falu koppargruva. Det är gamla Bergsmansgårdar med anor från 1500-talet. Vi får uppleva Källslätten, Stabergs barockträdgård och den nyrestaurerade Carl-Larsson-gårdens trädgård och intilliggande Stora Hyttnäs med en 1800-tals trädgård. Lördagens är tema Arts & Craftsrörelsens filosofi och idéer. Bl.a. besöker vi Hildasholm och Karlfeldtsgården. Vi fikar och äter lunch på trevliga restauranger. I priset, all inclusive förutom dryck, ingår logi, helpension, guider och entréavgifter. Egen transport. Se program: Trädgårdsresa

*Slow Food
Slow Food-rörelsen har en tradition på Värdshuset som år 2001 mottog, som första restaurang i landet, det hedersamma diplomet från Slow Food i Italien. Sedan några år finns ett convivium, avdelning, i Dalarna. Rörelsen verkar bl.a. för att bevara den lokala kulinariska kulturen och rätten till njutning, respekten för den mänskliga livsrytmen och för ett harmoniskt förhållande mellan människan och naturen.

Slow Food har tre ledord: Gott, Rent och Rättvist!