Dala-Floda Värdshus  
 
Sticka dig upp till Mosselbuo fäbodar
 
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Resa/Kurser    

Kurser & Trädgårdsresa
Mer info i högerspalten

Yogaweekend 24-26 mars Platser kvar

Akvarellmåleri 4-7 maj. Platser kvar

Kulningskurs 20-21 maj Fullt

Trädgårdsresa i Dalarna. Anmäl intresse till resa 2018

 

Skicka förfrågan/boka

Eller ring 0241-22050

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Agneta kular! Härligt och ursprunget!

Måleri genomgång

Skål!

Tango i Dala-Floda 4-6 november

Magiska Hildasholm

Linnés Bröllopsstuga

Eko Eko Eko

Källslätten bergsmansträdgård med gamla anor

 

 

Kurser
Kulningskurs 26-27 maj 2018 Skicka förfrågan/boka
Välkommen till en helgkurs som bjuder på häftiga ljud, starka rop, befriande skratt, fantastisk mat & omgivning. Du kanske har kulat förr eller vill prova för första gången. Det enda som krävs är nyfikenhet och lust att låta.

KURSLEDARE är Agneta Stolpe från Äppelbo, röstpedagog, sångerska och kulerska. Agneta leder med kunskap, värme och humor och har efterfrågade kulningskurser runt om i landet. Se: Kursprogram 2017

Yogaweekend 9-12 november 2017.
Välkommen till en lång weekend i yogans tecken – en fantastisk upplevelse som ger dig bästa förutsättningar för ett liv i balans!

Sara Norenius från Liv i balans är kursledare. Hon är utbildad 500 RYT inom Ishtayoga. Du bor och äter god Ayurvedisk vegetarisk mat på Värdshuset.

Vi välkomnar dig att boka övernattning på Värdshuset i samband med kursen

Akvarellmåleri 2-6 maj 2018 Skicka förfrågan/boka
Konstnär Ria Roes Schwartz är kursledare för denna fortsättningskurs i akvarellmåleri. Ria är en erfaren pedagog och har även målarkurser i Provence, Gerlesborg och på Lofoten. Hon har haft en mängd utställningar och finns representerad på flera museer. Se mer info: Ria Roes Schwartz

Kursens målsättning är att ge fördjupad kunskap och erfarenhet om akvarellens möjligheter där komposition och bildbyggnad är viktiga hörnstenar. Individuell handledning, gemensamma genomgångar ger nya insikter och upplevelser som bidrar till den egna utvecklingen. Kursen har tillgång till en stor ateljé och om vädret tillåter kommer vi att måla utomhus i det vackra landskapet som omger Värdshuset.

Du bor med helpension på Värdshuset. Det innebär frukost, 2 fika med hembakat, lunch och middag varje dag. Många grönsaker och lamm är från vår ekobonde Wålstedts i byn. Vi serverar god ekologisk mat. Se: Kursprogram 2017

Vi välkomnar dig att boka övernattning på Värdshuset i samband med kursen.

Återkom om intresse finns för Argentinsk tango i Dala-Floda Skicka förfrågan/boka
Välkommen till ”Dalarnas lustgård” för en händelserik helg med tango i underbar miljö. Helgen riktar sig till dig som ännu inte haft möjlighet att prova på detta argentinska världsarv. Vi kommer att börja helt från början, och parallellt med de första tangostegen kommer vi också att presentera musiken, kulturen och det sociala livet kring tangon.

I dagarna tre kommer vi att bo, äta och dansa på Dala-Floda värdshus. Lärare är Lotta Persson Backlund och Bengt Backlund från Uppsala som instruerar både på nybörjar och avancerad nivå. Inspiratation och kunskaper fyller de ständigt på, framför allt från resor i Europa samt även tangons Mecka, Buenos Aires i Argentina.

Helgen inkluderar 2 övernattningar i dubbelrum. 2 frukost, lunch, 2 rätters middag på fredagen och 3-rätters milongamiddag med dans och uppvisning på lördagen. Mellan måltiderna tar vi naturligtvis behövliga kaffepauser.

Ankomst och incheckning fredag eftermiddag. Middag serveras 18.00.
Avslut eftermiddagskaffet på söndagen.
Pris: 2790:-, enkelrumstillägg 300:-.
För lokala deltagare utan övernattning och frukost 1790:-.

För anmälan och ev. frågor, kontakta lotta@tangoamigazo.com

Vi välkomnar dig att boka övernattning på Värdshuset i samband med kursen

Resor
Mat & Trädgårdsresa i Slow Food* anda aug. 2018 Skicka förfrågan/boka
"En rolig och intressant trädgårdsresa" / Karin Berglund

Vackra och intressanta trädgårdar kombineras med god, närproducerad KRAV-mat på trevliga Dala-Floda Värdshus m.fl. bra restauranger. Du bor och äter gott på Värdshuset och får uppleva historiska och nationellt intressanta trädgårdar i Dalarna med landskapsarkitekt Evalotta Ersson som ciceron och kunniga guider i varje trädgård.

Vi besöker trädgårdar knutna till Världsarvet Falu koppargruva. Det är gamla Bergsmansgårdar med anor från 1500-talet. Vi får uppleva Källslätten, Stabergs barockträdgård och den nyrestaurerade Carl-Larsson-gårdens trädgård och intilliggande Stora Hyttnäs med en 1800-tals trädgård. Lördagens är tema Arts & Craftsrörelsens filosofi och idéer. Bl.a. besöker vi Hildasholm och Karlfeldtsgården. Vi fikar och äter lunch på trevliga restauranger. I priset, all inclusive förutom dryck, ingår logi, helpension, guider och entréavgifter. Egen transport. Se program: Trädgårdsresa

*Slow Food
Slow Food-rörelsen har en tradition på Värdshuset som år 2001 mottog, som första restaurang i landet, det hedersamma diplomet från Slow Food i Italien. Sedan några år finns ett convivium, avdelning, i Dalarna. Rörelsen verkar bl.a. för att bevara den lokala kulinariska kulturen och rätten till njutning, respekten för den mänskliga livsrytmen och för ett harmoniskt förhållande mellan människan och naturen.

Slow Food har tre ledord: Gott, Rent och Rättvist!