Dala-Floda Värdshus  
  Midsommarljus med långa dagar  
  Värdshuset Mat & Logi Konferens Kontakt Om oss Upplevelser Aktuellt
 
DalaFloda   Ekoturism   Kurser/Resor    

Fakta ekoturism
Enligt The International Ecotourism Society, 1992 är Ekoturism ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer och till lokal- befolkningens välbefinnande.

Dala-Floda Värdshus är medlem i Naturturismföretagen, tidigare Ekoturismföreningen, Sverige.

https://naturturismforetagen.se/

Naturturismföreningen

  


Frukost i trädgården

kajakpaddling på Flosjön

Petterkaffe vid öppen eld

Plocka potatis på Wålstedts gård

Skating på Flosjön

 

Ekoturism i Dala-Floda
Dala-Floda Värdshus som bas och naturupplevelse med Next Step Nature

Se några alternativa naturupplevelser med Next Step Nature.

*Gammelskog och vattenvägar
Ni får följa med på en kombinerad vandring- och paddlingstur vid sjön Sången. Vi börjar med vandring för att byta till kanot för en kortare paddling innan vi vandrar vidare på andra sidan sjön. Turen går genom delvis ”knölig” terräng och kräver att man är rörlig och har god balans. Om man är osäker så fråga gärna. 6-7 timmar. Max 10 personer. Pris 800 kr inkl. enkel sopplunch.

Pris för naturupplevelse "Gammelskog och vattenvägar" inkl. en övernatting med frukost och tre rätters middag på Dala-Floda Värdshus blir 1990 kr per person i delat dubbelrum.

*Naturskogsvandring Björbergshälla.
En mycket vacker plats som har få besökare. Lederna har nästan växt igen och du får känslan av riktig vildmark. När du väl är uppe på berget så kan man få se utsikten på några ställen där skogen är lite glesare eller berget stupar brant. Vi tar god tid på oss för att promenera runt i reservatet, och tittar på intressanta under som gömmer sig där. Det är en ganska krävande tur eftersom vi ska gå upp på ett berg som saknar vägar, men är inga problem om du är van att gå i terräng. Om du är osäker så fråga gärna. 6 timmar

*Naturskogsvandring
Några kilometer från Dala-Floda finns det ett naturskogsområde med gammelskog, myrar, bäck och en liten mysig tjärn. Vi vandrar runt och guiden berättar om skogen ur olika aspekter. Hur den har brukats genom historien, djuren, fåglarna och den biologiska mångfaldens betydelse. Detta är en lättare vandring även om vi rör oss utanför stigarna. Vi vandrar inte långt och tar en fikapaus vid tjärnen. 2-3 timmar

*Smygpaddling i Noret
Turen startar och slutar vid Värdshuset. Vi paddlar kanadensare genom en liten å som kallas Noret. Den binder samman Flosjön med Västerdalälven. Noret slingrar sig fram genom odlingslandskap och lövskog. Det gör att fågel-och djurlivet är ganska varierat. Bäver och rådjur syns ofta i och vid ån. Detta är en lätt paddling och du behöver inte vara en van paddlare för att följa med. Det kan vara bra att ta med ombyte om olyckan ändå skulle vara framme. Vi kommer att promenera 10 minuter från kyrkan till Värdshuset när vi paddlat klart. 2 timmar

Bo på Värdshuset Skicka förfrågan/boka
Kom till vårt trevliga hotell med KRAV-certifierat kök, 100 % ekologiska råvaror, och mysig, genuin värdshusmiljö. Njut av god mat, långa frukostar och någon aktivitet under dagen.

I Dala-Floda finns charmiga byar, hemslöjd och naturen nära. Här finns fina promenadvägar flera vandringsleder och under vintern skidspår, elljusspår samt plogad skridskobana på Flosjön. Till Dala-Floda finns allmänna kommunikationer i form av landsvägsbuss från Borlänge, Djurås eller Sälen-Vansbro. Ring innan så kommer vi och hämtar vid ICA, Dala-Floda.

Byalagets vedeldade bastu intill Flosjön med dopp i sjön kan bokas via oss. 500 kr sommartid och 600 kr vintertid för hyra, ved och eldning. Du kan också elda själv, rogivande, 300 kr för hyra och ved.

Flera aktiviteter Skicka förfrågan/boka
*Kajakpaddling: Vi föreslår två övernattningar i enkel- eller dubbelrum med helpension och kajakpaddling på Flosjön samt längs Noret som förbinder sjön med Västerdalälven. Har Du tur får Du uppleva bävrar, flera sjöfåglar, djur mm. Men framför allt en underbar rofylld helhetsupplevelse.

Pris 2490 kr/person. I priset ingår del i dubbelrum, 2 frukost, 1 två rätters middag, 1 tre rätters middag och 1 lunchpaket samt kajakhyra.

*Fäbodtur: Till fots eller på häst, med lokala natur- och kulturguider. En eller två övernattningar i dubbelrum med halvpension. En fantastisk natur- och kulturupplevelse i sakta mak genom Dala-Floda och längs fäbodleden till kulturområdet Kvarna. Väl framme smakar det gott med fäbodmat och petterkaffe. Minimiantal är 6 personer. Skicka prisförfrågan/boka

*Vandringsturer: Vandra leder till olika fäbodar, bad eller promenera genom Dala-Floda över de tre broarna över Västerdalälven. Bo på Värdshuset, två nätter med helpension från 2165 kr/person med del i dubbelrum. Tillägg 300 kr för enkelrum. I priset ingår 2 frukost, 2 två rätters middagar och 1 lunchpaket från frukosten.

*Från "Frö till kålrot": Upplev Wålstedts ekologiska lantbruk med sådd, växthusodling, skörd, bondfrukost mm. Vi planerar studiebesöket utifrån säsong. Bo på Värdshuset, två nätter med helpension. En trevlig tur för hela familjen. Skicka prisförfrågan/boka

Övriga önskemål ring 0241-22050 eller Skicka förfrågan/boka

Skating och slowfood i Dala-Floda Skicka förfrågan/boka
På Flosjön, intill Värdshuset, finns en plogad bana för långfärdsskridsko mm. och skidspår intill stränderna. Låna våra sparkar och gå på tur - en härlig naturupplevelse.

Helpension i slowfood-anda med 100 % ekologisk mat, två dygn på Dala-Floda Värdshus. I paketet ingår: 1 välkomstfika, 2 nätter i dubbelrum, 2 st. tre rätters middagar och 1 lunchpaket.
Pris från 2455 kr/person. Tillägg för boende i enkelrum 300 kr.

Hyra långfärdsskridskor: 150 kr/person samt lånesparkar för våra gäster.
Bada vedeldad bastu: 600 kr vintertid. Byalagets bastu hyrs uppvärmd. Elda själv 300 kr för hyra och ved.